Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Branding

Vaak denken mensen dat branding en marketing hetzelfde zijn. Hier zit echter een wezelijk verschil in!

Versterk jou online naamsbekendheid door middel van branding

Branding is de overkoepelende merkbekendheid en imago dat de basis vormt voor jou marketing. De eerste onderdelen van branding zijn bijvoorbeeld je logo, huisstijl, type font op je website, slogan, etc. Echter gaat branding verder dan dat. Branding houd namelijk ook in:

  • Wat onderscheidt jou van je concurrent?
  • Wat zijn je toegevoegde waarden en waarom moet iemand voor jou kiezen?
  • Hoe sta je bekend in de markt?

En nog vele andere zaken. Een goed merk zorgt voor herkenning bij je doelgroep en is voor hun de reden dat ze bij jou terecht komen. Heb je bijvoorbeeld een hele goede service? Sta je bekend als een betrouwbare leverancier of bied jij juist de meest kwalitatieve producten? Dit zijn allemaal zaken die je verbindt aan je merk en het bijbehorende imago. Kies jij bijvoorbeeld voor Coca Cola of voor Pepsi Cola? Iedereen heeft zijn voorkeur.

Marketing daarentegen is het middel om deze onderdelen van je merk bekend te maken bij je doelgroep. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw merk een meer bekend en sterkere positie krijgt in het geheugen van je doelgroep. Wanneer de doelgroep behoefte heeft een bepaald product of dienst zorgt goede branding er voor dat ze jouw merk als eerste herinneren.

Distrad helpt jou met je branding

Wil jij hulp bij jouw branding? Of wil je sparren of je de aansluiting van je marketingactiviteiten op je huidige merk? Distrad helpt je daar bij! Neem voor al je vragen direct vrijblijvend contact via het contactformulier.